Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه های دیگر نشان می دهد در صورتی که دولت مرکزی به همراه دیگر همسایه برنامه استقلال گرایی و جدایی را به رسمیت نشناسند این پدیده ناکام خواهد ماند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، چهارشنبه گذشته با اعلام مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق رسماً تبلیغات برای همه پرسی استقلال منطقه کردستان عراق آغاز و همه پرسی در تاریخ 3 مهرماه برگزار خواهد شد؛ موضوعی که بلافاصله باعث موضع مخالفت بغداد و حیدر العبادی شد، العبادی در این باره تاکید کرد برگزاری همه‌پرسی از سوی یک طرف، کشور را وارد تونل تاریکی می‌کند و برگزاری همه‌پرسی بدون رسیدن به نتایج سنجیده، فریب مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی طیف گسترده ای از کشورهای منطقه و حتی خود آمریکا نیز مخالفت خود را با چنین برنامه ای اعلام کرده اند، بررسی نمونه های مشابه جدایی طلبی و استقلال گرایی در دوره اخیر و نتیجه نهایی آنها امروز خالی از لطف نیست.

*همه پرسی استقلال کاتالان:

در ماه ژوئن سال 2017 همه پرسی استقلال کاتالان در تاریخ 1 اکتبر سال 2017 از سوی دولت منطقه ای کاتالانیا اعلام شد.

انتظار می رفت فرمان رسمی دولت کاتالان برای درخواست همه پرسی در نیمه دوم ماه آگوست تصویب شود اما در 29 ماه آگوست فرمان رسمی هنوز صادر نشده بود.

دولت اسپانیا با هرگونه همه پرسی خودگردان کاتالان با حفظ اینکه قانون اساسی اسپانیا اجازه رأی دادن به استقلال هیچ منطقه اسپانیایی را نمی دهد، مخالفت می کند در حالی که عقیده دارد که این کار بدون رضایت دولت نیز غیر قانونی است.

*همه پرسی استقلال کردستان

طی نشستی در اربیل عراق مقام‌های بلندپایه دولتی و احزاب سیاسی کردستان عراق تاریخ برگزاری همه‌پرسی برای اعلام استقلال کردستان عراق را ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۷ اعلام کرده‌اند. در بیانیه‌ای که در پایان این نشست منتشر شد آمده ‌است که رأی‌گیری در سه استان تشکیل دهنده این منطقه و همچنین نواحی خارج از مدیریت منطقه برگزار خواهد گردید.


در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود این همه پرسی در سال ۲۰۱۴ در میان مناقشه بین حکومت منطقه ای کردستان عراق و حکومت فدرال عراق برگزار شود.

درخواست طولانی مدت برای استقلال کردستان انگیزه را افزایش داد و متعاقبا تهاجمی که از سوی داعش به شمال عراق صورت گرفت که در نتیجه آن نیروهای تحت کنترل بغداد برخی از مناطق را رها کردند. پیش مرگ‌هایِ کرد به طور بالفعل کنترل آنها را در دست گرفتند.

*همه پرسی استقلال کالدونیای جدید

یک رفراندوم استقلال در کالدونیای جدید در سال 2018 برگزار خواهد شد اما نه بعد از نوامبر سال 2018. رای دهندگان انتخاب می کنند که آیا بخشی از فرانسه باقی بماند یا به یک کشور مستقل تبدیل شود.

مساحت کالدونیای جدید که از یک جزیره اصلی و تعدادی جزیره کوچک تشکیل یافته است.

بزرگترین شهر و مرکز کالدونیای جدید نومئا است که دبیرخانه سازمان منطقه‌ای جامعه اقیانوسیه نیز در آن قرار دارد.


*همه پرسی استقلال بوگاینویل

این همه پرسی در تاریخ 15 ماه ژوئن سال 2019 برگزار خواهد شد اما این تاریخ کاملا به صورت تجربی و آزمایشی تعیین شده است. این جزیره قبل از اینکه رأی دادن اتفاق بیفتد، نشستی در مورد معیارهای خاص دارد.

استان سلیمان شمالی با نام کامل استان خودمختار بوگاینویل یکی از استانهای کشور پاپوآ گینه نو و تنها استان خودمختار این کشور است. بزرگترین جزیره این استان جزیره بوگاینویل است که بزرگترین جزیره مجمع الجزایر سلیمان نیز می باشد.


*همه پرسی استقلال پورتوریکو

این همه پرسی در مورد وضعیت سیاسی پورتوریکو در تاریخ 11 ماه ژوئن سال 2017 برگزار شد.

این همه پرسی سه گزینه داشت: تبدیل شدن به یک ایالت آمریکا، استقلال/ خودمختاری، حفظ وضعیت ارضی فعلی.

اگر اکثریت رأی دهندگان گزینه استقلال و خودمختاری را انتخاب می کردند، همه پرسی استقلال دیگری بین این دو گزینه برگزار می شد. با این حال، اکثریت رأی دهندگان به حفظ وضعیت ارضی فعلی تحت رهبری دولت آمریکا رأی دادند .

*همه پرسی استقلال سینت یوستیشس

در 17ماه دسامبر سال 2014 همه پرسی وضعیت در سینت یوستیشس برگزار شد. سینت یوستیشس به علت انحلال آنتیل هلند در سال 2010 علیرغم این که وضعیت آن رأی گیری نشد به یک سازمان دولتی هلندی تبدیل گشت و بنابراین رفراندوم سال 2014 به عنوان راهی برای حل این مسئله مورد حمایت قرار گرفت. اگرچه اکثریت رأی دهندگان افزایش خودمختاری درون پادشاهی هلند را انتخاب کردند اما تعداد رأی دهندگان 60 درصد کمتر از آن بود که همه پرسی نیاز داشت.

*همه پرسی استقلال اسکاتلند

همه پرسی استقلال اسکاتلند از انگلیس در تاریخ 18 سپتامبر سال 2014 صورت گرفت.

سؤال همه پرسی که رأی دهندگان با بله یا خیر پاسخ دادند این بود: آیا اسکاتلند باید کشور مستقلی باشد؟

طرف خیر که علیه استقلال رأی داده بودند پیروز شد.

مسئله‌های اصلی در همه ‌پرسی این‌ها بودند: توانایی اقتصادی اسکاتلند، ترتیبات دفاعی، روابط مستمر با انگلیس و ادامه عضویت در سازمان‌های فراملی چون ناتو و خصوصاً اتحادیه اروپا.

اجتماع 84.6 درصدی مردم در این رأی گیری بالاترین میزان شرکت در انتخابات یا همه پرسی در انگلیس از زمان آغاز حق رأی همگانی بود.

بررسی های گذشته نشان می دهد نقاط مختلفی از جهان درگیر موضوع استقلال طلبی و جدایی بوده و هستند که برخی در نهایت منجر به نتیجه جدایی شده و برخی نیز ناکام مانده اند، در این میان قوانین بین المللی سازوکار مشخصی برای این پدیده پیش بینی کرده که مهمترین آن رضایت و نظارت دولت مرکزی است.

امروز که در عراق این پدیده منجر به بروز تنش تازه ای شده است، احتمال می رود با توجه به عدم رضایت دولت مرکزی و اکثر کشورهای همسایه به خصوص ایران و ترکیه این تصمیم در نهایت اتفاق مثبتی را رغم نداده و مشکل و بحران جدیدی برای منطقه رغم زند.

تجربه های دیگر نشان می دهد در صورتی که دولت مرکزی به همراه دیگر کشورهای اثرگذار و به خصوص همسایه اگر برنامه استقلال گرایی را به رسمیت نشناسند این پدیده ناکام خواهد ماند.

*همه پرسی استقلال ونتو همه پرسی استقلال ونتو در سال 2014 یک نظرسنجی غیر رسمی، اختیاری، آنلاین و خصوصی بود که توسط شرکت خصوصیِ همه پرسی2013 (Plebiscite 2013) و در میان ساکنان ونتو، یکی از 20 منطقه ایتالیا، از 16 تا 21 ماه مارس سال 2014 برگزار شد. این اخذ رأی، به عنوان همه پرسی دیجیتالی شناخته شد.

به گفته کارکنان شرکت معتبر همه پرسی، 2.36 میلیون ونتویی (63.2 درصد از همه رأی دهندگان واجد شرایط) در همه پرسی آنلاین شرکت کردند و 89.1 درصد از آنها (یعنی 56.6 درصد از همه رأی دهندگان واجد شرایط) به استقلال ونتو رأی بله دادند. شرکت همه پرسی، استقلال ونتو از ایتالیا در ترویسو (Treviso) را در شب 21 مارس اعلام کرد.

*همه پرسی استقلال سودان جنوبی همه پرسی استقلال سودان جنوبی در روزهای 9 تا 15 ماه ژانویه سال 2011 در جنوب سودان برگزار شد. سؤال همه پرسی این بود که آیا این منطقه باید بخشی از سودان باقی بماند و یا مستقل شود. این همه پرسی یکی از پیامدهای توافق نامه نایواشا (Naivasha) میان دولت مرکزی خارطوم و ارتش/جنبش آزادیبخش سودان در سال 2005 بود. قرار بود همه پرسی همزمانی در آبیه برگزار شود که آیا بخشی از جنوب سودان بشود؟ اما به دلیل اختلاف بر سر حقوق تملک به تعویق افتاده است. در تاریخ 7 فوریه سال 2011 کمیسیون همه پرسی نتایج نهایی را با رأی 98.83 درصد به نفع استقلال سودان جنوبی منتشر کرد. *همه پرسی استقلال توکلائو همه پرسی در مورد خودمختاری در 20 ماه اکتبر و در 22 تا 24 ماه اکتبر سال 2007 در توکلائو برگزار شد. این همه پرسی برای مردم توکلائو 18 سال به بالا بود و 789 نفر واجد شرایط رأی دادن بودند. دو سوم اکثریت آراء لازم بود تا همه پرسی پذیرفته شود.

همه پرسی در مورد این بود که آیا توکلائو باید یک ایالت وابسته به نیوزیلند باشد؟ این وضعیت بعضی اوقات به عنوان استقلال شناخته می شود. 60 درصد از رأی دهندگان با استقلال توکلائو موافقت کردند اما به علت به حد نصابِ دو سوم نرسیدن، آرا باطل گشت و به استقلال کامل توکلائو منجر نشد. *همه پرسی استقلال تیمور شرقی بحران تیمور شرقی در سال 1999 با حملات مبارزان ضد استقلال به غیرنظامیان آغاز شد و خشونت عمومی در سراسر کشور گسترش یافت و در دیلی (پایتخت تیمور شرقی) متمرکز شد. پس از آنکه اکثر رأی دهندگانِ واجد شرایطِ تیمور شرقی، استقلال از اندونزی را انتخاب کردند، این خشونت فوران کرد. اعتقاد بر این است که درپی این خشونت ها حدود 1400 غیرنظامی کشته شده اند.

با خروج نیروهای اندونزی از تیمور شرقی، اداره امور این سرزمین به طور موقت برعهده نماینده سازمان ملل قرار گرفت و روز ۲۰ ماه مه سال ۲۰۰۲، تیمور شرقی به عنوان یک کشور مستقل مورد شناسایی بین‌المللی قرار گرفت. *همه پرسی استقلال برمودا همه پرسی استقلال برمودا در سال 1995 در برمودا در 16 آگوست سال 1995 برگزار شد با این سؤال که آیا برمودا باید یک کشور پادشاهی مستقل باشد یا قلمرو وابسته به انگلیس باقی بماند؟

73.6 درصد در این همه پرسی علیه استقلال رأی داده و 25.7 درصد رأی موافق دادند. در پی نتیجه قاطع همه پرسی، سر جان سوان (Sir John Swan)، به نفع استقلال از نخست وزیری برمودا استعفا داد. *همه پرسی استقلال ازبکستان
در تاریخ 29 دسامبر سال 1991 یک همه پرسی استقلال در جمهوری ازبکستان در کنار انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. نتیجه 3/98 درصد رأی دهندگان به نفع استقلال رأی دادند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ ازبکستان به استقلال دست یافت. *همه پرسی استقلال ترکمنستان

همه پرسی استقلال در ترکمنستان در 26 اکتبر سال 1991 برگزار شد. از رأی دهندگان دو سؤال پرسیدند: 1- آیا با استقرار قانونی ترکمنستان به عنوان یک کشور دموکراتیک مستقل موافق هستید؟ 2- آیا شما از بیانیه رئیس جمهور و شورای عالی جمهوری سوسیالیست شورویِ ترکمنستان درباره سیاست داخلی و خارجی ترکمنستان و فعالیت عملی برای پیاده سازی آن حمایت می کنید؟ هر دو سؤال با بیش از 93 درصد آراء مورد موافقت رأی دهندگان قرار گرفتند. نهایتا در سال ۱۹۹۱ ترکمنستان به استقلال رسید. معصومه میرحسینی-تیتریک انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۴۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک تراکتوری، آخرین گلزن استقلال در تبریز!

به‌گزارش "ورزش سه"، بازیکنان مشترک زیادی در ترکیب دو تیم تراکتور و استقلال دیده می‌شود که سابقه بازی برای هر دو تیم را دارند. برخی از آنها حتی سابقه گلزنی به تیم کنونی خود با پیراهن رقیب را هم دارند که در نوع خود جالب است.

یکی از این بازیکنان امیرحسین حسین‌زاده است که در آخرین بازی تراکتور در جام حذفی موفق به گل کردن پنالتی خود نشد و خوش شانس بود که تیمش به مرحله بعد راه پیدا کرد.

جالب است بدانید حسین‌زاده آخرین بازیکنی است که با پیراهن استقلال موفق به گلزنی مقابل تراکتور در تبریز شده است. بازیکن سرعتی قرمزها در دیدار برگشت استقلال و تراکتور در لیگ بیست و یکم موفق به گلزنی مقابل تیم کنونی‌اش در مصافی تک به تک با اخباری شد تا استقلال در نهایت آن دیدار را با نتیجه ۱ بر ۰ پیروز شود و در صدر جدول باقی بماند. مسابقه‌ای که ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ در ورزشگاه بنیان دیزل برگزار شده بود.

بعد از آن آبی‌ها تنها یک بار در تبریز به مصاف تراکتور رفتند که در نهایت تراکتور با نتیجه ۲ بر ۰ برابر شاگردان ساپینتو به برتری رسید. ضمن آنکه آن دیدار نیز در ورزشگاه بنیان دیزل برگزار شد.

دیگر خبرها

  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • دوره آموزشی «ماه»در استان ایلام برگزار می شود
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • یک تراکتوری، آخرین گلزن استقلال در تبریز!
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • رسمی؛ جدایی تیاگو سیلوا از چلسی در پایان فصل ۲۰۲۳/۲۴